Višestruka priključenja građevina – AKCIJA

Projekt plinskih instalacija i priključka građevine potvrđen od Gradske plinare Zagreb i Energetska suglasnost.
 
1. Projekt izrađuje ovlašteni projektant kojeg odabirete sami - popis dostupan na: www.hkis.hr/imenici/
 
Odabrani projektant će prema Vašim zahtjevima i potrebama odrediti plinska trošila i ispuniti Zahtjev za izdavanje Energetskih uvjeta temeljem kojih će izraditi projekt strojarskih instalacija plina i priključka građevine te ishoditi potvrdu na projekt kod GPZ.

Potrebni dokumenti za izradu projekta:
         
  • Pravomoćan akt o građenju objekta: rješenje o uvjetima građenja ili potvrda glavnog projekta ili građevinska dozvola ili uporabna dozvola ili rješenje o izvedenom stanju ili uvjerenje ureda za katastar da je objekat izgrađen prije 15.2.1968. za cijeli objekt (original ne stariji od 6 mjeseci). U slučaju da je sadašnji objekt veći od označenog u uvjerenju, dostaviti potvrdu nadležnog ureda za graditeljstvo da je podnesen zahtjev za legalizaciju objekta ili  dostaviti akt o legaliziciji, odnosno ozakonjenju objekta, ako je postupak završen.
  •  Izvod iz katastarskog plana (ne stariji od 6 mjeseci) - izdaje ga Gradski ured za katastar i geodetske poslove (objekt mora imati kućni broj)   
  •  Dokaz o vlasništvu ili pravu korištenja objekta. Ako niste upisani vlasnik, dostaviti slijed vlasništva do Vašeg imena za sve parcele na kojima će se izvoditi plinski priključak i suglasnost  (su)vlasnika svih parcela kroz koje se gradi priključak građevine

2. Izdavanje energetske suglasnosti i priključenje

Zahtjev za izdavanje energetske suglasnosti i priključenje podnosi se na temelju projekta potvrđenog u Gradskoj plinari Zagreb, Odjel prodaje, soba 34, 35 i 36 radnim danom od 8 do 15 sati.
(Fizička osoba zahtjev podnosi uz osobnu iskazncu i obvezno  OIB, a pravna osoba dostavlja potpisani i ovjereni pisani zahtjev s poslovnim podacima.)

Prilikom podnošenja zahtjeva  za izdavanje Energetske suglasnosti  i priključenje, a temeljem dostavljenog projekta izdat će se ponuda za izradu Energetske suglasnosti čije izdavanje se naplaćuje prema Cjeniku nestandaradnih usluga.

Izdana Energetsku suglasnost bit će poslana na kućnu adresu zajedno s uputom za sklapanje Ugovora o opskrbi. Za kućanstva ugovori o opskrbi će doći na kućnu adresu, potrebno ih je potpisati i vratiti na adresu s koje su dostavljeni!

 
Nakon podnesenog zahtjeva posjetit će Vas naš tehničar radi uzimanja potrebnih elemenata, nakon čega će izraditi troškovnik i Ugovor o priključenju te Vam se dostaviti na  adresu radi potpisa i plaćanja.

Načini i uvjeti plaćanja po ugovoru o priključenju
  • Nalogom za plaćanje HUB3 ili HUB3A, na mjestima platnog prometa, Internet bankarstvom - jednokratno
Jednokratno karticama:
  • Karticama tekućeg računa - Maestro, Visa, Visa electron
  • Kreditnim karticama: Visa, Master Card, Diners, American Express
Do 12 rata bez kamata:
  • Visa Express kreditnom karticom
  • Diners kreditnom karticom                         
  • Master Card, Master Card electron ili Visa kreditnim karticama ZB
Uplate putem kreditnih kartica obavljaju se u GPZ (javiti se u sobu 214).

Izvođenje unutarnje instalacije i montaža plinomjera
 
Za izvođenje unutarnje instalacije potrebno se obratiti ovlaštenim plinoinstalaterima - tvrtkama.

Odabrani ovlašteni plinoinstalater-tvrtka će Vam izvesti unutarnju instalaciju i u dogovoru s Vama organizirati završetak plinofikacije Vašeg objekta - uplatu montaže plinomjera i puštanje plina!

Korisna informacija: za trošila koja se spajaju na dimnjak potrebno je prije izvođenja unutarnje instalacije pribaviti pozitivan dimnjačarski atest.
Popis ovlaštenih dimnjačara.

Za dodatne upite molimo kontaktirati:
Odjel prodaje: 01/6437-720, 01/6437-516, 01/6437-549, 01/6437-707
e-mail: prodaja@plinara-zagreb.hr
  • Gradska plinara Zagreb d.o.o.
  • Radno vrijeme Odjela prodaje sa strankama je radnim danom od 8 do 11 i od 13 do 14 sati
    • MBS: 080083993
    • Matični broj poslovnog subjekta (DZS): 3276066
    • OIB: 20985255037
Gradska plinara Zagreb d.o.o.
Radnička cesta 1, 10001 Zagreb
Tel: 01/ 6437 777
E-mail: info-gpz@plinara-zagreb.hr
Više