Predstavnik GPZ-a o plinu kao energentu budućnosti na međunarodnoj konferenciji

Međunarodna konferencija Plin-energent budućnosti, održana je u utorak u International Business Hotelu u organizaciji Večernjeg lista, gdje se kroz tri panela; Opskrba Europe plinom – mogućnosti i izazovi, LNG: sloboda ili teret i Energetska sigurnost Hrvatske, razgovaralo o stanju u plinskom sektoru i njegovoj poziciji i razvoju kako u Hrvatskoj, tako u Europskoj uniji i globalno.
Trećem panelu, čiji je sponzor bila Gradska plinara Zagreb, sudjelovali su Bruno Lacković, direktor Sektora razvoja i investicija Gradske plinare Zagreb, Marin Bačelić iz Gradske plinare Zagreb-Opskrbe, Vedran Vranešića iz Ine i Robert Bošnjak iz Plinacra. Kao jedan od segmenata razvoja i unaprjeđenja uporabe plina, postavilo se pitanje poticanja korištenja plina u transportu, u cestovnom i pomorskom prometu za koji će pogodan preduvjet biti izgradnja LNG terminala na Krku.
- Vlada i nadležno ministarstvo postavile su valjani okvir poticanja, no jedinice lokalne samouprave tu mogu odigrati veliku ulogu. Svoje vozne parkove mogu zamijeniti automobilima na CNG i taj način doprinijeti smanjenju emisija - kazao je Bruno Lacković.


 
 
Gradska plinara Zagreb d.o.o.
Radnička cesta 1, 10001 Zagreb
Tel: 01/ 6437 777
E-mail: info-gpz@plinara-zagreb.hr
Više